Bel ons op: 06 29 16 91 96

7 tips om je huid lente-klaar te maken

De winter is killing voor onze huid. Tenminste, die van mij. Voor iedereen: 7 tips om je huid helemaal lente-proof te maken, want het is lente! Laat die zon maar komen!

 

 1. houd een lenteschoonmaak.
  Verzamel alle crèmes, lotions, cleansers en zonnebeschermers die je vorig jaar gebruikte en kijk naar de vervaldatum. Verlopen? Dan kun je het product – zeker als er SPF inzit – beter weggooien. De SPF-waarde in het product neemt namelijk af, iedere keer als je flesje, tube of potje wordt blootgesteld aan zonnestralen.
 2. Draag minder make-up
  Ja, inderdaad… was het er gewoon af. Je huid gaat je ervoor bedanken! Doordat het warmer wordt gaan je poriën meer open staan, make-up gaat erin en zo krijg je eerder pukkels. Een goede optie is om je zware foundation om te ruilen voor een lichte CC-cream. Zo’n hydraterende crème met een beetje kleur en SPF erin (bescherm je meteen je huid tegen de eerste stralen).
 3. Scrubben
  Eigenlijk kun je het beste heel het jaar door je huid een tot twee keer per week scrubben. Maar mocht je dit in de wintermaanden hebben overgeslagen, dan is het wel belangrijk dat je nu alsnog die dode huidcellen verwijdert. Het verstopt namelijk je poriën waardoor de verzorgingsproducten niet volledig kunnen geabsorbeerd worden door je huid. Een aanrader – Herbalife SKIN exfolierende Berry Scrub.
 4. Verwen je huid
  Verwen je huid af en toe met een masker voordat je naar bed gaat. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor je een fris, rozig gezicht krijgt. (Tip: deze zit in elke behandeling die ik aanbiedt!).
 5. Shop nieuwe make-up
  Gooi oude make-up die over de datum is en je toch nooit meer gebruikt gewoon weg. Koop mooie, lichte lentekleuren en investeer in een goede bronzer voor een zonnig gezicht zonder UV-schade.
 6. Kies ook meteen een nieuwe dagcrème
  In de koude wintermaanden smeer je graag extra vettige crèmes die je natuurlijke olieproductie stimuleren en je huid goed hydrateren. Maar de kans is groot dat in de warmere lenteperiode je behoeften gaan veranderen. Het is belangrijk dat je ook je gezichtscrème daaraan aanpast: kies voor een lichte moisturizer die je huid laat ademen, je een natuurlijke glow geeft, en die tegelijkertijd ook hydrateert. Een aanrader – Herbalife skin dagelijkse Glow moisturizer.
 7. Blijf gehydrateerd
  Drink water! Je lichaam en huid heeft het nodig! Krijg je te weinig vocht binnen, dan kun je een droge, geirriteerde huid krijgen. Mocht je het lastig vinden om voldoende te drinken, doe dan wat smaak bij je water. Een beetje citroen doet al wonderen.

 

 

Terug naar het overzicht