Bel ons op: 06 29 16 91 96

7 Voordelen van noten!

Eet elke dag een handje noten.

Noten zitten vol eiwitten, magnesium, ijzer, & vitamine E. Veel mensen eten geen noten omdat ze denken dat ze er dik van worden. Je hoort de mensen dan zeggen, noten bevatten veel vet. Noten bevatten juist veel onverzadigde (goede) vetten, die het cholesterolgehalte verlagen en die ervoor zorgen dat je een verzadigd gevoel krijgt. Ik raad aan om iedere dag een handje gezonde (ongebrand en ongezouten) noten te eten.

 

Voor mensen die weinig of geen vlees eten zijn noten een goed alternatief, omdat je lichaam dagelijks de juiste stoffen nodig heeft. De stoffen die noten bevatten hebben wij als mens nodig, dit zijn namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam en zorgen onder andere voor het zuurstoftransport in je bloed.

 

Gezonden noten zijn: amandelen, cashewnoten, walnoten, hazelnoten, pacannoten, pistachnoten, paranoten, & macadamia noten.

 

7 voordelen van gezonde noten zijn:

  • Noten zorgen voor de elasticiteit van je huid waardoor je minder snel verouderd.
  • Noten bevatten eiwitten, vooral amandelen die zorgen voor de cel opbouw.
  • Noten bevatten veel antioxidanten die schade in ons lichaam herstelt.
  • Noten bevatten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor gezond haar, huid en nagels.
  • Noten werken cholesterolverlagend waardoor de kans op hart- en vaatziekten verminderd.
  • Noten zorgen voor de aanmaak van serotonine, dat is het gelukshormoon.
  • Noten bevatten omega 3 die ontstekkingsremmend werkt.

 

Walnoten bevatten de meeste antioxidanten die je huid en lichaam herstellen van schade van de zon, roken, milieuvervuiling en stress. Ze helpen de stofwisseling heel goed op gang, tevens goed voor mensen die willen afvallen en gezonder willen leven. Voor voldoende noten op een dag = 8 walnoten.

 

 

 

Terug naar het overzicht